Novice

 

 

Reševalci smo čudna sorta ljudi. Svoj prosti čas, energijo in denar porabimo za tisto vznemirjenje ob sklicu na iskalno akcijo, za tisti proseč pogled svojcev pogrešanega, za zadoščenje ob uspešno opravljenem delu. Marsikdaj se ob tem niti ne zavedamo, da ob tem tvegamo tudi svoja življenja, reševalci s psi pa seveda tudi življenja svojih psov. Ko se ena nesreča sprevrže v tragedijo seveda na to nihče ni pripravljen.

V petek 20. marca se je med iskalno akcijo v bližini Naklega smrtno ponesrečila psica Rina našega prijatelja in kolega, tudi gorskega reševalca, Boruta Fajfarja. Borut, vedno pripravljen in požrtvovalen reševalec, dober tovariš ter razigrana in hitra Rina sta bila na začetku njune reševalske poti. Žal je v petek splet naključij ustavil njuno, nedvomno, uspešno pot. Tudi dejstvo, da je Rina končala svoje življenje med opravljanjem njenega poslanstva seveda ob takšnih trenutkih ne šteje prav dosti.

V imenu Zveze vodnikov reševalnih psov in Kluba vodnikov reševalnih psov Kranj Borutu izrekam iskreno sožalje in upamo, da ga bomo v najkrajšem možnem času spet srečevali na treningih in iskalnih akcijah.

Rina, počivaj v miru.

Čedomir Joksimović

Predsednik Zveze vodnikov reševalnih psov Slovenije