Novice

 

Med 18. in 20. septembrom je bil na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču organiziran otroški bazar. Iz našega kluba sva se ga udeležila dva člana, Boštjan Gartnar in Miha Kovačič.

Ocenjujeva, da obisk ni bil pretirano velik, saj je bilo tokrat prvič, da je bilo potrebno za njegov ogled plačati vstopnino. Vseeno nama ni bilo dolgčas. Mladina, starejši, mlajši ali družine so z večjim ali manjšim zanimanjem obiskovali naš predstavitveni prostor. Vsakomur, ki so ga kužki ali delo z njimi zanimali, sva z veseljem odgovarjala na njihova vprašanja. Med njimi so bili tudi takšni, katerim je pozornost vzbudila naša tehnična oprema. V takšnih primerih sva razstavljeno opremo pokazala

in obrazložila njihovo uporabo: vrvna tehnika, naglavna in ročna svetilka, zaščitna oprema ter radijske postaje. Le-te so jim bile še posebno zanimive, saj so se po njih lahko pogovarjali. Presenečalo naju je, da večina otrok, ne glede na njihovo starost, ni imela strahu pred najinima kosmatinkama. Pritegnili sta veliko pozornosti in »crkljanja«, ki ga imata sedaj vsaj za dve leti dovolj.

Več fotografij pa na povezavi.