Novice
 
 
V petkovih zgodnjih jutranjih urah smo se Matjaž, David in jaz odpravili na pot proti Žatcu, na Češkem. Čakalo naš je približno 8 ur vožnje. Z nekaj vmesnimi postanki smo prispeli do hotela na idilični lokaciji. V popoldanskih urah smo s psi opravili pregled pri veterinarju ter pregled opreme pri organizatorju. Sledila je večerja in žreb štartnih številk. Izžrebali smo številko 16, kar je pomenilo, da nas nočni pohod čaka šele naslednjo noč. Tako smo si lahko privoščili še pijačo v slavni restavraciji Medved. 
 
V soboto nas je čakalo prvo iskanje v betonarni. Prve tri najdbe. Dober začetek! Sledilo je čakanje do nočnega pohoda in iskanja na ruševini v "bazenu". S pohodom smo pričeli ob 21.30. Eno uro po začetku hoje smo že bili na cilju. Pred nami pa še dve ekipi za iskanje ... In smo čakali :) Vreme je sodelovalo z nami in tekom noči, je veter razpodil oblake in nad nami je sijala luna. Usklajeno delo ekipe na nočnem iskanju in dve nakazovanji. Odpešačimo še do avta, pospravimo opremo, pripravimo opremo za jutranje iskanje in že smo v horizontali. Nedeljsko jutro je razveselilo z modrim nebom. Na mojo srečo so se do prvega ruševinskega iskanja na nebu pojavili tudi oblaki. Temperatura pa ravno pravšnja!
 
Po odličnem iskanju in super sodelovanju ter dobri uigranosti ekipe na ruševini, nas je sodnik Babicka nagradil z neprecenljivo pohvalo. Ponosni smo odšli z delovišča. Čakalo nas je še iskanje pogrešanih v naravi. Ker je bil teren ponekod zelo težko prehoden, je tudi tukaj prihajalo do zamud glede začetkov iskanj. Pa vendar, smo prišli na vrsto :) Sodnik je povedal scenarij, David pa predstavil taktiko našega iskanja. Po dveh minutah iskanja že slišimo lajež. Kmalu za tem tudi drugi in tretji. Pregledali smo celotni teren in se vrnili na izhodišče. Še povratna informacija sodniku in nasmehi na obrazih. Zadovoljni z našim delom si sežemo v roke. Ko tečejo stvari, kot po maslu, nič ni težko.
 
Na razglasitvi nas je organizatorka Helena presenetila z rezultatom, da smo zasedli prvo mesto. Veseli in zadovoljni smo, da smo lahko pokazali, kako dobra ekipa smo in da se dobri treningi v klubu obrestujejo.