Novice

 

V avstrijskem Wiener Neustadt  se je od 7.11 do 13.11.2016 odvijala vaja vodnikov reševalnih psov MRT (Mission Readiness Test)  pod okriljem Mednarodne organizacije reševalnih psov – IRO (International Rescue Dog Organisation).
Klub vodnikov reševalnih psov Kranj je na poligon avstrijske vojske poslal Nejo Malis s Kodo, Andreja Žuniča z Haronom in Matjaža Bolka z Iro.

Udeleženci so bili na voljo organizatorjem 48 ur in v tem času so morali opraviti tri dnevna iskanja in štiri nočna iskanja na ruševini ter opraviti nočni pohod z orientacijo.
Obenem se je preverjalo teoretično in praktično znanje prve veterinarske pomoči, vrvne tehnike in INSARAG smernic za delovanje v mednarodnem okolju.

Vsi trije so uspešno opravili preizkus in si s tem pridobili IRO MRT certifikat, kateri jim omogoča delovanje v mednarodnem okolju in članstvo v slovenski enoti za hitre intervencije CZ.

Sedaj ima aktivno licenco IRO MRT pet naših vodnikov, poleg zgoraj naštetih tudi David Pogačnik z Flešom in Miha Jerot z Arubo.

Člani Kluba vodnikov reševalnih psov Kranj so tako ponovno dokazali, da so vrhunsko usposobljeni za vse vrste reševalnih intervencij.

Klub vodnikov reševalnih psov Kranj