Novice

Dne 10.4.2017 smo se skupina iz Kluba vodnikov reševalnih psov Kranj (KVRPK), v sestavi: Žunič Andrej, Sebastian Mohorič, Neja Malis, Tina Sulič, Jan Benedičič, Boštjan Gartnar, Aljaž Dečman, Luka Bonež, Borut Fajfar, Matjaž Bolka, David Pogačnik, Stane Sirc  in gost kinološkega društva Domžale, Dejan Osolnik udeležili  odprtega treninga v Tritolwerku. Vse skupaj se je udeležilo 13 vodnikov in 15 psov.

V času od 10.4. do 13. 4. 2017 smo vodniki KVRPK v organizaciji Zveze vodnikov reševalnih psov slovenije( ZVRPS) vadili iskanje na najrazličnejših ruševinah, ki jih je nudi Tritol.  Vadba je potekala vsaki dan od 9.00 ure pa do 19.30 ure z umesnim premoro za malico. Spanje je bilo organizirano v objektu vadbenega centra Tritol, hrano smo si v tem času pripravljali sami.

Zadnji dan, 13.4.2017, smo tudi organizirali izpite iz ruševine za reševalne pse, tako za stopnjo zahtevnosti 1. stopnje, kot tudi 2. stopnje, ki jih je sodila avstrijska mednarodna sodnica za ocenjevanje dela reševalnih psov  Charlotte Kranz.  Izpit so opravljali štirje vodniki. Andrej Žunič je uspešno opravil izpit prve stopnje, Dejan Osolnik, David Pogačnik in Matjaž Bolka pa so uspešno opravili izpit iz ruševine druge stopnje.

Izpiti so pričeli ob 8.00, ter se zaključili ob 12.00.