Novice

Ob dnevu civilne zaščite so štirje člani kluba prejeli priznanja za dosedanje delo:

Robert Anžič je prejel zlati znak CZ ob 20 letnici delovanja v klubu ter resnega dela v ostalih organizacijah CZ. Prav tako za vestno udeleževanje na akcijah doma in v tujini,  je pa že dolgoletni član upravnega odbora kluba.

Miha Kovačič je prejel srebrni znak za dolgoletno opravljanje dela gospodarja, vestnega udeleževanja na akcijah, prav tako pa je že dolgoletni član upravnega odbora kluba.

David Pogačnik je prejel bronasti znak za 20 letno delo v klubu,  za vestno udeležbo na akcijah doma in v tujini, velike dosežke (stopničke ) na tekmovanjih reševalnih psov doma in v tujini, prav tako pa je že dolgoletni član  upravnega odbora ter predsednik kluba.

Andrej Žunič je prejel bronasti znak za 20 letno delo v klubu, za vestno udeležbo na akcijah doma in v tujini, velike dosežke na tekmovanjih reševalnih psov doma in v tujini, prav tako pa je že dolgoletni član  upravnega odbora kluba. Največji uspehi so bili doseženi  na svetovnih prvenstvih, na katerih je dosegel kar tri odličja v disciplini iskanje pogrešanih pod ruševinami. Leta 2011 v Belgiji in leta 2014 v Slovenji je osvojil 3. mesto, leta 2013 pa sta na Nizozemskem postal svetovni prvak.

 

Na predlog kluba KVRP Kranj sta  prav tako dobila bronasta priznanja policista Danilo Šenk ter Štefan Žagar katera že vrsto let uspešno vodita in organizirata iskalne akcije na področju PP Kranj. Z njuniim prihodom so se iskalne akcije zelo spremenile, znata organizirati ekipe reševalcev in prostovoljnih gasilcev, vedno pa zmoreta prisluhniti predlogom izkušenejših reševalcev in jih vpeljati v svoj način vodenja iskalnih akcij. Imata poseben čut do reševanja različnih situacij ter veliko znanja in izkušenj, katere prenašata naprej na ostale policiste in reševalce. Ob resnejših iskalnih akcijah sta nepogrešljiva vodja.